Kennissessie ‘Groei in balans’

Jaco Jacobs -

Presentaties

Na eerst met elkaar kennisgemaakt te hebben trapt Jaco Jacobs af met de eerste presentatie. Hij legt uit wat het doel van deze kennissessie is en licht enkele bijzondere projecten van Vaarkamp toe en hoe we die samen met de andere bedrijven die een presentatie geven uitvoerden.

Jacqueline Baar die Biomygreen vertegenwoordigt legt bevlogen uit wat het nut en de noodzaak van mycorrhiza-schimmels zijn. Hoe groot het leven ín de bodem is en welke rol de mycorrhiza speelt voor het leven bóven de bodem. Welke schimmels een symbiose aangaan met (inheemse) bomen en daarmee de weerbaarheid versterken. Voedingsstoffen afgeven en zo ziekten kunnen tegengaan. Dat Biomygreen de balans zoekt om ervoor te zorgen dat een boom in de juiste voedingsbodem staat. Voor velen gaat er een wereld open.

De laatste presentatie is van Thomas de Ruiter van Boomkwekerij Udenhout samen met Eddy van Asselt van Vaarkamp. Ze lichten het project ‘Het Witte Lint’ toe in Zuthpen. Een project van provincie Gelderland naar een idee van kunstenaars. Hoe het planten, opkweken en rooien van de onder een hoek van 55% geplante meidoorns al een kunst op zich was. Eddy licht het plantwerk toe. De ideeën van de kunstenaars in praktijk brengen met gps en mal. Om meidoorns weer onder de juiste hoek te planten en een wenselijk lint te vormen.

Leerzaam

De kennissessie is door de aanwezigen als leerzaam ervaren. En biedt de gelegenheid tot netwerken en het uitwisselen van ervaringen. Een sessie in de juiste balans.