Omvangrijk werk voor ETT’er

Jaco Jacobs -

Deze zomer heeft Sander van Manen zijn diploma European Tree Technician (ETT) gehaald. De boomverzorging is voor hem geen onbekende wereld omdat hij voor die tijd al als European Treeworker (ETW) bij Vaarkamp werkte.

Na een voorstudie aan het Van Hall Larenstein behaalde hij op 2 juli zijn ETT-diploma. Hij kon direct in zijn nieuwe functie aan het werk. Na enkele kleine klussen is hij nu aan een groot werk bezig in Wageningen. De praktische kennis die hij opdeed als ETW’er komt hier nu goed van pas.

Advieswerk Gemeente Wageningen

Voor de Gemeente Wageningen voert hij inspecties uit bij 1.069 bomen. Hij beoordeeld of een kap daadwerkelijk nodig is of niet. Door gericht te snoeien kan een boom soms behouden worden. Op een andere plaats kan de natuurwaarde van de boom van groot belang zijn.

Verder adviseert hij over de her- of aanplant van nieuwe bomen en stelt een plan voor een klein park op. In een aantal gevallen spelen de wensen van bewoners een belangrijke rol.

Diversiteit bomen

Gemeente Wageningen hecht veel waarde aan de diversiteit van bomen. Het advies om nieuwe bomen te planten hangt er dus vanaf of het type boom in de omgeving past en de locatie geschikt is. Ook weegt mee of een boom voldoende resistent is tegen de momenteel bekende ziekten of plaagdieren en past in het huidige klimaat.

Meer informatie?

Bel voor een boomtechnisch advies of onderzoek 06 - 82 01 19 35 of mail naar boomadvies[at]vaarkamp.nl