Opdrachtgever
Gemeente Ede
Uitvoering
maart/april 2018

Groenvoorzieningen Veenderhorst en Moreelstraat/Capellestraat

Nieuwe groenvoorzieningen bij de nieuwbouw en uitbreiding van plantsoenen. Voor de Gemeente Ede combineerden we twee projecten aan de Veenderhorst en Moreelstraat/Capellestraat.

Aanleg Veenderhorst

De wijk Veldhuizen heeft een bomenbestand waaronder veel lindes, de nieuwe aanplant die Vaarkamp uitvoerde voor de gemeente binnen de nieuwbouw van het gebied Veenderhorst vindt hierbij aansluiting.

Aan de straten Hoogerhorst en de Luynnhorst staan zomerlindes. Aan de oostkant is de variatie groter en staan onder meer de eik en de Chinese vleugelnoot.

In de plantsoenen de parkeerplaatsen aan de Nederhorst zijn heesters als schijnels, bruidsbloem en hortensia’s geplant. Centraal kleurt een gazon de wijk.

Plantwerk Moreelstraat/Capellestraat

In combinatie met het werk aan de Veenderhorst is het werk aan de Moreelstraat en Capellestraat uitgevoerd, in een ander deel van Ede. Bomen zijn verwijderd en grondverbetering toegepast voor de aanleg van plantvakken.

Er is meer ruimte voor groen in de straat door de aanleg en vergroting van plantvakken en aanplant van bomen zoals Iepen en de Japanse honingboom. Als beplanting is er kamperfoelie en hertshooi geplant. 


Meer weten over dit project?

Bel of mail Erik Bel: 06 82 01 19 65