Opdrachtgever
Particulier
Uitvoering
2019

Aanleg bostuin Hilversum

In Hilversum hebben we bij een particulier een tuin aangelegd in een bosrijke omgeving. De tuin is een ontwerp van Donders & Van der Heiden en ontworpen naar wens van de bewoners.

Het huis is volledig nieuw gebouwd en de tuin met zoveel mogelijk behoud van de bestaande bodemcultuur aangelegd. Dit heeft onze specialisme gevraagd op alle terreinen. Boomverzorging, grondwerk, groenaanleg en straatwerk.

De beplanting en bestrating vinden aansluiting bij de omgeving en het huis. De meeste bomen zijn blijven staan voor een natuurlijk verloop vanuit de tuin naar het bos. De beplanting bestaat onder andere uit varens, beuk en rhododendrons naast een grote variatie aan bloeiende vaste planten. Voor de beplanting is specifieke bemesting toegevoegd. Borders met cortenstaal als kantopsluiting vormen een subtiele overgang met een natuurlijk verloop tussen gazon en beplanting.

Een groot deel van de tuin is gazon. Het gazon – aangelegd met zogenoemde ‘big slabs’ –biedt voldoende speelruimte voor de kinderen. Het onderhoud doet een robotmaaier en is er beregening aangelegd die automatisch in werking treed.

Het is een tuin die aansluiting vindt bij de omgeving en het huis. Het is er genieten voor de bewoners en voor ons een genot om op het werk terug te kijken.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Erik Bel: 06 82 01 19 65