Opdrachtgever
Provincie Gelderland
Uitvoering
2019

Groen kralensnoer langs N348

Langs de N348, de provinciale weg van Zutphen naar Eefde rijgt het project ‘Het Groene Kralensnoer’ zich aaneen. Een plantproject dat we in opdracht van de provincie Gelderland mochten uitvoeren.

Voor de herinrichting heeft Eelerwoude – een landelijk adviesbureau – een ontwerp, een werkomschrijving en een beplantingsplan opgesteld.

De eenzijdige boombeplanting die er stond is vervangen voor een jaarrond kleurenpalet waar mens en dier van profiteert. Thema’s zoals klimaatbestendige beplanting, het verhogen van de biodiversiteit en een jaarronde voedselvoorziening voor bijen en hommels zijn uitgangspunten voor de plannen.

Het Groene Kralensnoer wordt gevormd door groene zones, de kralen. Bolgewassen, bloemrijke bermbeplanting, struiken en bomen begeleiden de route. Het resultaat is een kleurrijk kralensnoer rond de druk bereden provinciale weg.

De werkzaamheden zijn allemaal vanuit de berm uitgevoerd zodat het verkeer nauwelijks belemmering heeft ondervonden van de werkzaamheden.

 

De eerste reacties van gebruikers zijn lovend, ook al is het nog maar net gerealiseerd.

Het project is succesvol doorlopen door een goede samenwerking tussen provincie, gemeentes, ontwerpers en uitvoerend aannemer.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Eddy Bel: 06 82 01 19 51