Opdrachtgever
Gemeente Rhenen
Uitvoering
oktober-november 2017

Groenvoorziening Vreewijk Rhenen

In opdracht van de Gemeente Rhenen heeft Vaarkamp het openbaar groen in de wijk Vreewijk weer teruggebracht.

Het bijna 100 jaar oude Vreewijk is een voorbeeld van een tuindorp. Kenmerkend voor tuindorpen zijn meerdere woningblokken, grote tuinen en veel openbaar groen. De wijk is herbouwd in de oorspronkelijke stijl.

Graszoden in de groenvakken geven de wijk direct een verzorgd beeld. Centraal in de wijk, op het Vreewijkplein is het gazon belucht, doorgezaaid en bemest. Na bodemonderzoek is ervoor gekozen om te bemesten met mycorrhiza-schimmels voor een goede wortelontwikkeling. De parkeerplaatsen, uitgevoerd in grasbetonblokken, zijn opnieuw ingezaaid. Dode bomen hebben plaats gemaakt voor de Acer rubrum 'Karpick' (Esdoorn) en Quercus robur 'Fastigiata Koster' (Zomereik).

Vreewijk heeft weer haar oude uitstraling terug maar naar de huidige maatstaven. Eind november staat er een groots openingsfeest gepland met de bewoners van Rhenen.


Vaarkamp was in staat om onze idee├źn over de inrichting van Plan Vreewijk in Rhenen gestalte te geven. Er werd meegedacht en de gemaakte afspraken zijn nagekomen. Tijdens de opening was er grote bewondering voor het resultaat wat mede door Vaarkamp tot stand is gekomen.

Eric Landman, Teamleider Gemeente Rhenen