Opdrachtgever
's Heeren Loo Zorggroep
Uitvoering
2018-2019

Herinrichting buitenruimte Het Hart

Renovatie Het Hart

Het Hart is de kerk en het ontmoetingscentrum van het woonzorgpark De Hartenberg van ’s Heeren Loo in Wekerom. Het gebouw is gerenoveerd en heeft daardoor een grote metamorfose ondergaan. De aangrenzende buitenruimte moest daarbij aansluiten waarvoor wij hogeschool Van Hall Larenstein in de arm namen voor wij tot uitvoering overgingen.

Masterplan studenten

Studenten van het 2e jaar van de Tuin- en Landschapsinrichting van de hogeschool Van Hall Larenstein zijn uitgenodigd om een ontwerp te maken. Na een kennismakingssessie bij ‘s Heeren Loo maakten zij plannen voor de inrichting om dit vervolgens te presenteren in een adviserend masterplan. De projectleider sloot zich aan bij de werkgroep van ’s Heeren Loo om de plannen te beoordelen alvorens ze ten uitvoer te brengen.

Uit de 11 gepresenteerde plannen is een selectie gemaakt. De studenten zijn in de plannen uitgegaan van de voorwaarden die ’s Heeren Loo stelde met het oog op de cliënten en de omgeving. Dit betrof verharding, inrichtingselementen, beplanting en bescherming en veiligheid.

Herinrichting buitenterrein

Een verdiept pad leidt naar de entree. Lijngoten in het pad sluiten aan op het watermanagementsysteem Rockflow. Rond het gebouw zijn terrassen aangelegd en plantvakken ingericht met vaste beplanting, hagen en bomen. De aanplant is gekozen met het oog op bezoekers, de cliënten, de privacy en het aanwezige kleinwild.


Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jaco Bel: 0318 62 31 11