Opdrachtgever
Gemeente Bunschoten
Uitvoering
2018

Herinrichting Entree Memento Mori

Ruimte voor parkeerplaatsen

Memento Mori, de begraafplaats in het centrum van Bunschoten heeft een nieuwe entree en 18 extra parkeerplaatsen. De entree is naar achteren geplaatst om ruimte te krijgen voor de extra parkeerplaatsen en omdat het uitvaartgebouw rechts van de ingang is verkocht aan het Rode Kruis en Lokale Omroep Bunschoten (LOB).

Entree verplaatst

Voor we de entree opnieuw konden inrichten is eerst de oude entree verwijderd en een op zichzelf staande muur gesloopt. De poeren van de nieuwe entree – door derden – zijn verder naar achteren komen te staan en is er ruimte ontstaan voor een plein met extra parkeerplaatsen. Door het verplaatsen van de entree is het uitvaartgebouw vrij komen te staan van de begraafplaats. Tegenover het gebouw is een fietsenstalling gekomen en overbruggen schanskorven de hoogteverschillen. Het minst zichtbare deel van de herinrichting is het nieuwe rioolstelsel.

Dichtbij parkeren

Door de extra parkeerplaatsen kunnen bezoekers nu dichterbij parkeren en hoeven ze geen gebruik te maken van de parkeerplaats bij het gemeentehuis.


Meer weten over dit project?

Neem contact op met Erik Bel: 0318 62 31 11