Opdrachtgever
Gemeente Amersfoort
Uitvoering
2017

Na het machinaal snoeien of knippen staan de hagen in Amersfoort er weer strak bij. In opdracht van Amfors houden we in twee rondes de hagen op beeld. Amfors is een SW-bedrijf en onderhoudt met Eemfors, het groenbedrijf, het openbaar groen voor de Gemeente Amersfoort. Vaarkamp heeft het machinaal knippen van hagen uitgevoerd.

Sfeerbepalend

Hagen zijn beeldbepalend voor de openbare ruimte. Ze geven sfeer, maken scheiding tussen openbaar of privéterrein en leiden de weggebruiker in de juiste richting. Snoeien is nodig om de veiligheid te waarborgen en de verzorgde uitstraling heeft een positieve invloed op ons welbevinden.

Machines en vorm

De verschillende hoogtes bereiken we met een midikraan met een roterende kop. Zelfs bepaalde vormen - zoals in park Schothorst waar de hagen met een golflijn staan - is een specifiek maar niet onmogelijk werk. Smalle doorgangen zijn beter te bereiken met een werktuigdrager. Niet alles is met machines mogelijk en blijft handmatig snoeien nodig op moeilijk bereikbare plaatsen.

Vakkundig én snel

Omdat we werken in de openbare ruimte moet het hagen knippen snel en vakkundig gebeuren. We werken bij het snoeien met de mulch. Bij het mulchen valt het maaisel terug in de haag en is ruimen bijna niet nodig. Door vakkundig werken verkorten we de bewerkingstijd en hinderen we de omgeving of verkeersstroom zo min mogelijk.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Erik Bel: 06 82 01 19 65