Opdrachtgever
Gemeente Putten
Uitvoering
2019

Nieuwe blusvijver aan De Vijverhof

Aan de Vijverhof in Putten ligt weer een eigentijds vormgegeven vijver die dienst kan doen als blusvijver. Aanleiding voor de herinrichting was het door boomwortels beschadigde vijverdoek. Groenvoorzieningen, straatwerk en de bestaande vijver gingen op de schop en zijn opnieuw geplant en aangelegd.

Er is een ovale vijver gekomen, opgebouwd uit betonelementen. De natuurstenen rand is op maat gemaakt. Een vlonder met halfronde zitbank kijkt uit over de kraakheldere vijver met fontein. De vijverbeplanting (door derden) heeft een filterende werking.

Bij de herinrichting van het straatwerk zijn de straatstenen hergebruikt en werden het trottoir en de parkeervakken met nieuw straatwerk aangevuld.

Er is een met kunststof versterkte grasmat aangelegd als opstelplaats waardoor de brandweer ongehinderd bluswater kan pompen.

De bewoners van de Vijverhof in Putten kijken uit op een volledig nieuw ingericht hofje. Bij het nieuwe ontwerp zijn ze nauw betrokken geweest en zijn hun wensen opgenomen. Zo is het straatwerk zonder grote hoogteverschillen aangelegd en extra parkeerplaatsen aangelegd die rekening houden met het eenrichtingsverkeer. Het nieuwe ontwerp voldoet daarmee aan alle verwachtingen.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Erik Bel: 06 82 01 19 65