Opdrachtgever
Aeres Tech
Uitvoering
juni 2018

Omvormen HWA Aeres Tech

Afkoppelen hemelwater van het riool naar een infiltratiesysteem.

In opdracht van Aeres Tech in Ede hebben wij een infiltratiesysteem mogen realiseren. Met dit systeem wordt het hemelwater, afkomstig van het dak van het gebouw, niet langer afgevoerd via het riool maar direct getransporteerd naar een infiltratiesysteem. Het infiltratiesysteem ligt ongeveer een meter onder de verharding langs het gebouw.

Het water wordt opgevangen in Rockflow, een innovatief product dat water in hoge snelheid opneemt en binnen 24 uur weer afstaat aan de omgeving.

Grote opvangcapaciteit

Er zijn vele methoden om hemelwaterafvoer af te koppelen van het riool en het op te laten nemen door de omgeving. Wij adviseerden Aeres Tech het product Rockflow vanwege de techniek en duurzaamheid. Met de rechthoekige elementen legden we een ondergrondse buffer aan met capaciteit voor 72m3 water. Aansluitend is de bestrating opnieuw aangebracht en weer geschikt als rijbaan.

Product met hoge doorvoersnelheid

Rockflow is een product van Lapinus (onderdeel van de Rockwool Group). Het product bestaat uit steenwol panelen met uitsparingen voor een goede verdeling en ontluchtingsputten. De doorvoersnelheid is 150-200 meter per dag.  

Interesse voor het ontkoppelen van het regenwater? Neem eens contact met ons op.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Jaco Bel: 06 82 01 19 62