Opdrachtgever
De Kroon Groenprojecten
Uitvoering
2017/2018

Onderhoud basaltblokken Andijk

Herstel dijklichaam

In opdracht van De Kroon Groenprojecten voeren we voor het PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) groot onderhoud uit aan de dijk rond de spaarbekkens bij Andijk (NH). Groot onderhoud is nodig door overwoekering. Overwoekering op de basaltblokken tast de dijklichamen aan waardoor de blokken verschuiven. Water trekt daardoor langzaam inwaarts als er geen actie wordt ondernomen. 

Onderhoud van basalt

De dijk is verstevigd met basaltblokken wat moeilijk te onderhouden is. Met de hogedrukreiniger aan de lange arm fresen we het groen tussen het basalt weg en dringen daarmee de aanwas van nieuwe vegetatie terug. Delen die ook voor de hogedrukreiniger onbereikbaar zijn schoonden we handmatig op. De spaarbekkens van PWN liggen noord-west van Andijk aan het IJsselmeer.

PWN

PWN (hoofdkantoor te Velserbroek), levert jaarlijks circa 106 miljoen kubieke meter drinkwater aan ruim 781.000 particulieren, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland. Waterzuivering vindt plaats in productiebedrijven te Andijk, Bergen, Heemskerk, Wijk aan Zee en in de duinen.

Demonstratiefilm

Basalt moelijk te onderhouden? Bekijk de demonstratiefilm en neem contact met ons op. 


Meer weten over dit project?

Bel of mail Erik Bel: 06 82 01 19 65