Opdrachtgever
Gemeente Ede
Uitvoering
September 2016
Grootte
Samenspel voor kunstgras

Samenspel voor kunstgras

Samenspel

Speeltuin De Korenbloem had een voetbalveld die vaak te modderig was om op te spelen. De slechte staat van onderhoud had alles te maken met de intensief gebruik van het veld waardoor onderhoudsmaatregelen weinig uithaalde. Het doel was hier een onderhoudsarm voetbalveld van te maken met kunstgras en door samenspel tussen de speeltuinvereniging, de Gemeente Ede en Vaarkamp is die er gekomen.

Ontwikkeling

Er zijn maar weinig plaatsen in de openbare ruimte die geen bestemming hebben. De gemeente heeft daarom bijgedragen aan de ontwikkeling vanwege de sociale verbinding die de speeltuin geeft aan zowel de kinderen als hun ouders. De contacten tussen de speeltuinvereniging en Vaarkamp zorgden voor de rest en werd er gestart met de aanleg.

Toernooi

Voor de opening organiseerde De Korenbloem een toernooi, iets wat in het verleden wel vaker gebeurde. Het veld werd officieel geopend door de projectleider van Vaarkamp waarna de gebiedsmanager van de Gemeente Ede aftrap gaf. Een toernooi waarvan er waarschijnlijk nog vele zullen volgen want het kunstgrasveld van 600 m2 is in trek bij verenigingen en scholen.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Jaco Bel: 06 82 01 19 62