Opdrachtgever
Gemeente Arnhem
Uitvoering
1 april 2017 - 31 maart 2018

In uitvoering: Wijkonderhoud Arnhem

inlog Gemeente Arnhem

Hier vindt u actuele informatie over het onderhoudsproject in Arnhem-Zuid (Perceel 3: Malburgen, Rijkerswoerd, Vredeburg en Kronenburg). 

16 februari 2018

In overleg met de gemeente is besloten geen inloopspreekuur meer te houden. Het inloopspreekuur werd iedere 2e woensdag van de maand gehouden.

16 januari 2018 - verjongingssnoei wijk Malburgen

Vaarkamp begint aan een verjongingssnoei in de wijk Malburgen. We snoeien 50% wat inhoud dat de oude, dikke takken worden teruggesnoeid en de begroeiing ruimte krijgt zich verder te ontwikkelen. Het is een minder ingrijpende verjongingssnoei dan drie jaar geleden, omdat het toen langer geleden was. Gemiddeld wordt een verjongingssnoei eens in de drie jaar uitgevoerd.

Het werk begint half januari en stopt 15 maart omdat dan het broedseizoen begint. De uitvoering van het snoeien doet Scalabor (voormalig Presikhaaf) voor ons, wij voeren het takafval af.

De locaties zijn verspreid over de wijk. De locaties vindt u op deze kaart en hebben de volgende kleuren en omschrijving


Neem bij vragen over het werk contact met ons op via (0318) 62 31 11 of info@vaarkamp.nl

24 november 2017 - start bladruimen

Bladruimen is jaarlijks terugkerend werk om verstopping van putten, gevaarlijke situaties door gladheid en verstikking van gazons te voorkomen. In Arnhem-Zuid beginnen we maandag 27 november met een grote ronde. Bermen, gazons, plantvakken en verharding nemen we in één werkgang mee omdat nu de meeste bomen hun blad hebben laten vallen. In vervolgrondes is het bladruimen dan goed te beheersen.

22 november 2017 - Informatiemiddag

Heeft u vragen over hoe de buitenruimte in uw wijk wordt onderhouden? Dan is dit uw kans om een middag mee te lopen met de aannemer die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het wijkonderhoud in uw buurt. Alle bewoners van de wijken Rijkerswoerd, Vredenburg en Kronenburg zijn hartelijk welkom!

Wij werken op basis van beeldsystematiek. Deze manier van werken vraagt om uitleg. Door met u naar situaties in de praktijk te kijken kunt u onze manier van werken herkennen in uw eigen straat. Klik hier voor de flyer.
 

25 augustus 2017 – Maaironde bermen en knippen hagen

Volgende week starten we in Malburgen met de tweede ronde van het hagen knippen. Met de combinatie van kraan met mulch en handwerkers zorgen we ervoor dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.

Ook zal deze week de vierde maaironde starten van de bermen die we intensief beheren. In week 38 (vanaf 17 september) maaien we in een laatste maaironde alle bermen.

18 mei 2017 - Hagen knippen

Het knippen van de hagen in Arnhem-Zuid is aan de gang. De mulch aan de kraan versnippert het groen wat voor een strak maaibeeld zorgt. Met elektrische heggenscharen werken we de haag netjes af. Met deze combinatie is knippen snel klaar en proberen we de overlast minimaal te houden.

25 april 2017 - Kennismakingsavond op 1 mei in MFC Malburgen

Op 1 mei organiseren we in MFC de Malburcht een kennismakingsavond voor de bewoners van de wijk Malburgen. De avond begint om 18:30u en duurt tot 20:30u. We laten zien wat Vaarkamp doet en geven een presentatie over het werk dat we bij u in de wijk uitvoeren in opdracht van de Gemeente Arnhem. Deze werkzaamheden betreffen voornamelijk het dagelijkse wijkonderhoud, zoals het maaien van gras en het verwijderen van onkruid op verharding. We willen de inwoners van Malburgen via deze weg hartelijk uitnodigen om bij de avond aanwezig zijn. 

12 april 2017 - Vegen bloesemroute

Het onderhoud in Arnhem-Zuid voeren we uit naar beeldniveau (het beeldniveau geeft een toegestane hoeveelheid aan). Momenteel vegen we de 'bloesemroute'. De locaties met bomen die in bloei staan krijgen extra aandacht door regelmatig de afgevallen bloesem op te vegen. Het werk zal een aantal weken in beslag nemen, dit is afhankelijk van het weer. 

10 april 2017 - Inloopspreekuur

Op de tweede dinsdag van de maand organiseert Vaarkamp in Arnhem-Zuid een inloopspreekuur. Tussen 14.00 en 15.00 uur beantwoorden de projectleider en voorman de vragen van bewoners over het groenonderhoud in de wijken Malburgen, Rijkerswoerd, Vredeburg en Kronenburg.

Het eerste inloopspreekuur valt op maandag 17 april, Tweede Paasdag. Dit inloopspreekuur is daarom verzet naar maandag 24 april. U bent welkom aan de Molenweg 56 in Elden.

27 maart 2017 - Maaiseizoen gestart

​Het maaiseizoen in Arnhem-Zuid is gestart. Er zullen zestien rondes gemaakt worden, waarbij we in acht rondes ook rond de obstakels (bomen, palen, hekwerken) maaien met de bosmaaier.


Meer weten over dit project?

Neem contact op met Eddy Bel: 0318 62 31 11