75-jarig jubileum in boekvorm

Jaco Jacobs -

Op 22 maart 2021 bestond Vaarkamp op de kop af 75 jaar. In 1946 begon het ondernemerschap dusdanig te kriebelen dat de broers Frank en Otto Vaarkamp met behulp van het Marshall-plan de stap waagden. Het bedrijf Gebr. Vaarkamp was een feit.

De broers wisten de hand te leggen op een van de vier trekkers uit de Marshall-hulp die voor Gelderland bestemd waren. Ze kochten een trekker en een ploeg en legden daarmee de basis voor het loonbedrijf in Ede en omgeving. Het bedrijf ontwikkelde voorspoedig en voerde algauw ook werk uit voor gemeenten.

Steeds meer boeren kregen machines waardoor het werk na de jaren zestig verschoof naar werk voor gemeenten. Hierdoor breidde de dienstverlening zich verder uit. Van loonbedrijf werd het een bedrijf in groenvoorziening en cultuurtechniek. Tot op de dag van vandaag is Vaarkamp actief in de openbare ruimte voor gemeenten, waterschappen en terreinbeherende organisaties.

Na 75 jaar natuurlijk een moment om even achterom te kijken. Vrijdag 26 maart is er een bijzonder boek verschenen met als titel ‘Zwervend over de Veluwe’. Het boek beschrijft de impact van Vaarkamp op de omgeving en is geschreven door Adriaan Blaas. Het eerste exemplaar is overhandigd aan de burgemeester van Ede, René Verhulst.

Het boek, met mooie mijlpalen en bijbehorende verhalen, bundelt 75 jaar historie in een tijd waarin de viering van een jubileum niet mogelijk is. Neemt u bij interesse voor het boek contact op of stuur een e-mail.

Een terugblik op de historie ziet u in een digitale tijdlijn op www.vaarkamp.nl/75-jaar-vaarkamp.

Met de huidige directeur Gert Jacobs is Vaarkamp nog steeds een familiebedrijf en neemt een nieuwe generatie het stokje over. Dat houdt Vaarkamp jong. Vooruit kijken en blijven investeren in de toekomst met 75 jaar ervaring als drijvende kracht.