Hogedrukreiniging en onkruidbeheersing

De mogelijkheden

De nieuwste innovatie van Vaarkamp is de hogedrukspuit. Deze zetten we in voor het verwijderen van alg, aanslag, graffiti, ongewenste begroeiing en het reinigen van infiltratieverharding.

Begroeiing tussen basaltkeien of op kunstwerken valt moeilijk te verwijderen, helemaal nu chemische bestrijding niet meer mogelijk is. Hardnekkige aanslag en begroeiing verwijderen we door meerdere malen de begroeiing onder hoge druk weg te frezen. Hierdoor verdwijnt ook de voedingsbodem en zal nieuwe begroeiing beter te beheersen zijn.

Het reinigen van dichtslibbende infiltratieverhardingen is voor veel gemeenten een actueel probleem. Infiltratieverharding – of ook wel waterdoorlatende bestrating of waterpasserende bestrating – is aangelegd om waterafvoer los te koppelen van het riool. Deze raakt op den duur verstopt door organische vervuiling. De hogedrukreiniger van Vaarkamp reinigt dieper dan menig machine en zorgt voor een hernieuwde werking van de waterdoorlatende bestrating.  

De techniek

De hogedrukspuit is gemonteerd aan een trekker met lange arm en een watertank van 8000 liter. De druk is via het vermogen van de trekker op te voeren tot 350 bar. Met de lange arm heeft de hogedrukreiniger een bereik van tenminste 8 meter en dit is uit te breiden met een verlengstuk. De lans met 14 freeskoppen is roterend en heeft een werkbreedte van 1,8 meter.

De voordelen

Voordelen van de hogedrukreiniger

Bekijk de demonstratiefilm van 1:52 minuten