Opdrachtgever
Ruitenbeekschool Lunteren
Uitvoering
2022

Buiteninrichting Ruitenbeekschool Lunteren

De Ruitenbeekschool is sinds 1928 in het buurtschap Overwoud bij Lunteren gevestigd. De school werd te klein en is daarom gesloopt en op dezelfde locatie is een nieuwe school gebouwd.

Nadat bouwbedrijf Kreeft de nieuwbouw van de Ruitenbeekschool in Lunteren in 10 maanden voltooide was de buitenruimte aan de beurt. De bouw en (buiten)inrichting was een samenwerking van bedrijven en vrijwilligers.

Ontwerp en inrichting buitenterrein

Het ontwerp van de buitenruimte is door Vaarkamp ontworpen in samenwerking met HVR Speeltotaal. Vaarkamp heeft het grondwerk uitgevoerd, HVR plaatste de speeltoestellen. De inrichting bestaat verder uit grondwallen, ingepland met meerstammige berken en laurier en andere vaste beplanting.

Beukenhagen begrenzen het schoolterrein en er zijn kunstgras en houtsnippers aangebracht rond de speelobjecten. Door het plaatsen van keerwanden werd het hoogteverschil opgevangen.

Veel vrijwilligerswerk

Er is veel werk verzet door vrijwilligers om de kosten te drukken. Ook is er veel hergebruikt zoals de hoefijzervormige tribune en voor een deel ook de tegels. Als laatste is de beplanting ingeplant met vrijwilligers.

De Ruitenbeekschool

Het nieuwe gebouw staat op dezelfde locatie, de school was tijdens de bouw tijdelijk in een leegstaand pand in Barneveld ondergebracht.

Op 21 september werd de nieuwe school geopend door Leon Meijer, wethouder van Ede. De Ruitenbeekschool telt op dit moment 172 leerlingen.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Jaco Bel: 06 82 01 19 66