Opdrachtgever
Roseboom Groep
Uitvoering
2023

Groene inrichting Kolkakkerbuurt Ede

In de gemeente Ede is de wijk Kolkakkerbuurt, een zogenaamd ‘tuindorp’, vernieuwd met behoud van de sfeer uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De woningen zijn in nauwe samenwerking tussen Woonstede en de bewoners gerenoveerd of in kenmerkende stijl herbouwd. Roseboom heeft er een warmtenet aangelegd en de straten opnieuw ingericht.  In opdracht van Roseboom voerden wij de groenwerkzaamheden uit.

Veel groen en ruimte

De wijk kende oorspronkelijk al veel groen en ruimte tuinen en ook in de nieuwe wijk is daar aandacht aan geschonken. Er zijn 54 bomen geplant van uiteenlopende soorten waaronder de Papieresdoorn (Acer griseum) en Judasboom (Cercis siliquastrum) en ook het overige plantmateriaal kent een grote diversiteit.

Fraaie plantsoenen

Vaste planten als siergrassen, vrouwenmantel (Alchemilla Mollis), de goudgele daglelie (hemerocallis stella d'oro) en de fraaie duizendknoop (Persicaria Amplexicaulis) sieren de plantsoenen. Het groene karakter wordt nog benadrukt door de gazons op verschillende plekken in de wijk omzoomd met hagen van beuken en liguster.

Dorps karakter

Ondanks alle vernieuwing is het karakter van de wijk goed terug te zien in de bouwstijl en groene aankleding. Hiermee is de ruim opgezette wijk en het dorpse karakter van de Kolkakker behouden gebleven zoals het oorspronkelijke doel van het tuindorp rond 1918 was.


Meer weten over onze dienstverlening?

Maak een afspraak Bel: 0318 62 31 11