Opdrachtgever
Kindcentrum Sunte Werfert
Uitvoering
2022

Herinrichting schoolplein Sunte Werfert

Sunte Werfert (Oudbetuwse benaming voor Sint Werenfridus ) is een kindcentrum in Elst (Gld) waar school, kinderopvang en peutercentrum samenwerken. Het schoolplein vormden we om tot een groen en avontuurlijk plein.

Natuurlijk en avontuurlijk ontwerp

Bureau RIS zorgde voor het ontwerp. Het voetbalveld en een klim- en klautertoestel moedigen aan tot beweging. Rust vinden de kinderen in een groene zone door een struinpaadje met natuurlijke beplanting en een zandbak. Natuurlijk spelen is verder vertaald in een houten klimtoestel, een brugje en zelfs de ballenvangers zijn van hout. De aanleg van hoekjes met beplanting maakt de natuurlijke beleving compleet. Speeltoestellen werden via de opdrachtgever geleverd en geplaatst, Vaarkamp zorgde voor de overige inrichting.

Wat er veranderde

Het schoolplein was een schoolplein zoals zovele. Veel 30x30 tegels, hier en daar een boom met als laatste vernieuwing kunstgras.

Verharding werd verwijderd om plaats te maken voor speeltoestellen en groenzones. Ook het straatwerk voor het nieuwe voetbalveld werd aangepakt voor een duurzame veldverdeling. We plaatsten palissaden van geschild hout en betonnen zitelementen langs de speelsegmenten op andere plaatsen maakten we gebruik van een combinatie van touw en palen.

Voor de brug over de tunnel werd een verhoging gecreëerd, ernaast een zandbak met een tarp erboven. Een boomstam werd vervangen die dient als goot bij de waterpomp. Hier was sprake van nieuw voor oud en een mooie klus voor de boomverzorger.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Jaco Bel: 06 82 01 19 66