Opdrachtgever
Gemeente Overbetuwe
Uitvoering
2020-2021

Laatste fase Vitaal Sportpark De Pas

Op het sportpark De Pas in Elst zijn meerdere sportverenigingen gevestigd. Deze verenigingen vatten het plan op om het sportpark mooier en groener te maken en het een breder maatschappelijke invulling te geven. Het park is in twee fases aangepakt. Met aanpak van de tweede fase realiseerden we een parkachtige inrichting en met deze fase rondde Vaarkamp het plan af.

Tussen de sportvelden ligt een visvijver die is uitgebaggerd en onder profiel gebracht. Rond de vijver zijn vier steigers aangebracht waarvan een speciaal voor mindervaliden en kunnen de vissers met een zeker comfort hun sport beoefenen.

Door het park legden we een wandel- en hardloopparcours aan van halfverharding. Deze loopt langs verschillende sportvelden en door een boomgaard met nieuwe en bestaande fruitbomen. De boomgaard zal gaan functioneren als ‘voedselbos’.

Beplanting en gazons versterken het natuurlijke beeld doordat ze zijn ingezaaid met een bloemenmengsel. De grasheuvels met zit-/trapelementen versterken de parkachtige groenbeleving.

Gelijktijdig met ons werk plaatste een andere partij in deze tweede fase een waterspeeltuin, klimtoren, picknickbanken en spelaanleidingen.

Na het opheffen van de coronamaatregelen kan het sport- en recreatiepark haar maatschappelijke functie uitstekend gaan vervullen.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Eddy Bel: 06 82 01 19 51