Opdrachtgever
Gemeente West-Betuwe
Uitvoering
2022

Prairiebeplanting in de Gemeente West-Betuwe

De Gemeente West-Betuwe heeft voor de aanplant in de nieuwbouwwijk De Plantage in Meteren en in Geldermalsen bij het station en het havengebied de keuze gemaakt voor prairiebeplanting. Vaarkamp verzorgde de aanplant van dit concept en ander groen in het Lingepark.

Prairiebeplanting

Het concept is een onderhoudsarm systeem met lage beheerskosten. Het kenmerkt zich door het gebruik van lavagesteente wat het kiemen van onkruid tegengaat. Daarnaast is het goed waterdoorlatend en houdt het in droge periode juist vocht vast. Dat maakt deze prairiebeplanting tot een duurzame, onderhoudsarme keuze.

De uitgekiende beplanting zorgt voor bloemrijke borders en plantenbakken. Een aantrekkelijk beeld voor een wijk als De Plantage die volop in ontwikkeling is en ook floreert in de schanskorven van het nieuwe station.

Havengebied en Lingepark

In het havengebied zijn eveneens gelijkvloerse bloemborders aangeplant met prairiebeplanting. In het aangrenzende Lingepark plantten we laanbomen. Deze winterlindes (Tilia cordata) benadrukken de zichtlijn vanuit het Lingepark naar het centrum.

Op andere plaatsen in het park beplantten we plantvakken met onder andere de Kardinaalshoed (Euonymus alatus), de Herfstaster (Aster ageratoides) en Hulst Ilex aquifolium. Hier is bokashi toegepast als bodemverbeteraar.

Een mooie bijdrage aan vergroening en een prachtig beplantingsconcept.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Eddy Bel: 06 82 01 19 51