Opdrachtgever
's Heerenloo Zorggroep
Uitvoering
2020

Renovatie tuinen 's Heerenloo De Hartenberg

Locatie De Hartenberg van ’s Heerenloo Zorggroep ligt in de bossen bij Wekerom. Het gebied is al vanaf 1960 eigendom van ’s Heerenloo. Doordat de zorg voor de cliënten veranderd en er onderhoud of vernieuwing nodig is blijven aanpassingen aan de huisvesting noodzakelijk.

Renovatie zorgwoningen

Na de renovatie van een tweetal zorgwoningen op het terrein van De Hartenberg waren de aangrenzende tuinen aan de beurt. De tuinen zorgen voor beslotenheid en privacy en zijn een prettige verblijfplaats.

Verschil in inrichting

Bij de inrichting is rekening gehouden met de persoonlijke zorg die de cliënten krijgen. De tuinen kregen een inrichting, passend bij de bosrijke omgeving. Met een reliëf, een open structuur en een diversiteit aan kleur en beplanting.

Vanwege de natuurlijke ligging pasten we een natuurlijke halfverharding van Schots granietgruis voor de wandelpaden toe. Een lage omheining van kleinwildraster met geschilde robina palen (duurzaam europees hardhout) dienen als tuinafscheiding wat passend is voor deze bosrijke omgeving. Materialen voor het straatwerk konden we gedeeltelijk hergebruiken. Terrassen zijn ruim aangelegd met tegels 50 cm bij 50 cm wat ook visueel ruimtelijk oogt.

Vertrouwd gezicht

Vaarkamp werkt al meerdere jaren aan het onderhoud van het terrein op deze locatie. Voor de cliënten is het een vertrouwd gezicht en naar de opdrachtgever zijn de lijnen kort.


Meer weten over dit project?

Bel of mail Erik Bel: 06 82 01 19 65