Uitvoering
2022

Werkzaamheden kasteel Heemstede

Kasteel Heemstede is een prachtig gerestaureerde buitenplaats in Houten met een rijke historie. Door restauratie, herontwikkeling en exploitatie zorgt de huidige eigenaar voor continuïteit van de buitenplaats als historisch geheel en werkt verder aan het herstellen van historische elementen van het landgoed. Vaarkamp heeft hiervoor verschillende werkzaamheden mogen uitvoeren.

Herstellen wandelpaden

Rond het kasteel - dat in 1999 grondig gerestaureerd is – brachten we de wandelpaden weer in goede staat. Het grind dat is toegepast geeft het de nodige grandeur en past goed bij de bestaande CorTen-stalen kantopsluiting

Herontwikkeling moestuin

De oorspronkelijke moestuin heeft een oppervlakte van 4.300 m2 en gaat opnieuw zijn oorspronkelijke bestemming krijgen. Nadat de bestaande ruigte is gemaaid, gefreesd en geëgaliseerd, zijn de oorspronkelijke contouren van de bedden en paden van de moestuin uit 1690, ingemeten en uitgezet. De paden zullen onderhouden worden als gazon en zaaiden we in met gras, de bedden met een bloemrijk mengsel van eetbare gewassen.

Straatwerk rondwerk Werkschuur

Rond de nabijgelegen werkschuur is riolering en nieuw straatwerk aangebracht en met keerwanden een stortplaats voor tuinafval gemaakt. De ruimte om de werkschuur is bestraat met oude waaltjes en het eindresultaat betrekt het nieuwe gebouw bij de sfeer van de omgeving.

Een mooi werk waarmee we konden bijdragen aan de sfeer in historisch perspectief.


Meer weten over onze dienstverlening?

Maak een afspraak Bel: 0318 62 31 11