Opdrachtgever
Gemeente Putten
Uitvoering
2021

Wijk Rimpeler de primeur met concept Bloomingfields

Het doel van de aanbesteding ‘raamovereenkomst groenaanleg Rimpeler’ was de nieuwbouwwijk een groene en verzorgde uitstraling te geven. Vaarkamp mocht na aanbesteding van de Gemeente Putten dit werk uitvoeren.

In de plantstroken zijn bomen, heesters geplant en diverse grasmengsels ingezaaid. Het unieke van deze wijk is dat hier de eerste BF-Zodematten van Nederland zijn gelegd. Dit sluit mooi aan bij het duurzame karakter van de wijk.

Wat zijn BF-Zodematten? De BF-Zodemat wordt gekweekt op een grondloos systeem en is geworteld in een mat die het geheel goed bij elkaar houdt tijdens het transport. Elke Zodemat wordt individueel met de hand gesneden op 120 x 60 cm en worden plat op de pallet aangebracht. De planten die groeien op de Zodemat hebben bij het rooien een volledig wortelstelsel, waardoor de planten zich snel kunnen vestigen zodra deze op de ondergrond is gelegd.

De samenstelling is gesorteerd op kleur en door de vele bloemen aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. De matten zijn met zorg samengesteld en nagenoeg onkruidvrij. In deze wijk is het mengsel Sonora gebruikt.

De matten zijn gelegd op diverse plaatsen op een voorbewerkte grond in de wijk. Het project werd bezocht door RTLZ en is uitgezonden op 9 mei. 


Meer weten over dit project?

Bel of mail Erik Bel: 06 82 01 19 65