Regenwater infiltreren, zelfs onder de meest extreme weersomstandigheden. Zware buien bufferen en zo wateroverlast voorkomen. Voor een vitale, toekomstbestendige stad. Dat is wat het waterbergingssysteem Rockflow voor u doet.

Rockflow is het watermanagementsysteem bij uitstek voor waterberging in een stedelijk gebied. Het materiaal is sterk, duurzaam en bijzonder efficiënt. Zonder dat het afbreuk doet aan de functionaliteit. Ideaal voor wegen, parken, bedrijventerreinen, winkelcentra, etc.

Meer civiel & water

Duurzaam watermanagement

Klimaatverandering brengt ook verandering van stedelijk watermanagement met zich mee. Verharde en bestrate oppervlakken zijn afhankelijk van regenwaterinfiltratie via riolering, een systeem dat de steeds hevigere weersomstandigheden niet meer goed aankan. Zo ontstaat wateroverlast.

Om dit probleem op te vangen, is innovatieve en duurzame waterberging nodig. Sterk genoeg om extreme regenval op te vangen, maar ook milieuvriendelijk geproduceerd en langdurig betrouwbaar. Met andere woorden: Rockflow - een watermanagementsysteem bestaande uit steenwolelementen.

Snelle en effectieve waterberging

Gebruik van Rockflow is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens bijzonder slim watermanagement. Het systeem is in staat regenwater, zelfs bij hevige hoosbuien, razendsnel op te nemen en weer af te staan. De doorvoersnelheid bedraagt maar liefst 200 meter per dag. En dat terwijl er slechts 35 cm gronddekking nodig is.

Steenwol heeft 95% vrij volume, waardoor vrijwel het hele steenwolelement kan worden gebruikt voor snelle opvang en afvoer. Daarbij is de structuur zelffilterend om verstopping tegen te gaan. Dat zorgt voor optimaal gereguleerde infiltratie van regenwater.

Waterberging van Vaarkamp met watermanagement systeem Rockflow

 

Waterberging in stedelijke gebieden

Deze specificaties maken Rockflow een uitstekende toepassing voor stedelijke gebieden zoals industrieterreinen, woonwijken, straten en pleinen, parken, wadi’s… Rockflow vangt het gemis aan capaciteit op en beperkt daarmee de wateroverlast en alle gevolgen van dien (zoals plasvorming, overstromingen en een verzadigde bodem).

Dit alles terwijl het bovengrondse gedeelte bruikbaar blijft. Auto’s kunnen gewoon op parkeerterreinen worden geparkeerd, zware voertuigen hoeven niet om te rijden om bij een depot of distributiecentrum te komen, wadi’s blijven optimaal functioneren, et cetera.

Complete waterberging op maat

Allereerst komen wij langs op locatie, waarbij wij de overlast ter plekke analyseren. Zo komen wij met een oplossing op maat – Rockflow is namelijk altijd maatwerk. Uw Rockflow-watermanagementsysteem is afgestemd op uw wensen en behoeften. Vervolgens verzorgen wij het complete proces:

Infra in al zijn vormen, waaronder waterberging, is al jarenlang een van onze specialismen. Wij beschikken over de juiste expertise, het goede materieel en ervaren personeel om u compleet te ontzorgen.