Sport- en recreatieterreinen worden intensief gebruikt. Aan de kwaliteit van de grasmat worden vaak hoge eisen gesteld en halfverhardingen als tennisbanen of jeu de boulesbanen vragen eveneens om professioneel onderhoud. Het is van groot belang voor een duurzaam resultaat en vormt de basis voor topprestaties of een aangenaam verblijf.

Sportvelden

Vaarkamp verzorgt de renovatie van sportvelden en eventueel de omliggende paden, wegen en verhardingen. Het is niet ongebruikelijk dat daarbij ook de bodemstructuur en waterhuishouding, zoals drainage, aangepakt wordt.
Wij beschikken over het materieel dat nodig is voor het jaarlijks onderhoud van de grasmat van sportvelden, zoals dressen, bezanden, doorzaaien en beluchten en het reinigen van het drainagesysteem. Op tennisbanen verwijderen wij algengroei, brengen nieuw gravel aan en herstellen de belijning.

Recreatieterreinen

Voor recreatieterreinen is daarnaast een goede veiligheid van belang. Met het plaatsen van de speeltoestellen op een goede ondergrond en een degelijk hekwerk creeëren we een veilig speelveld.