Boomfeestdag in Wageningen

Andries van Steenbergen -

Tijdens de Plant4daagse van 9 - 11 maart in Wageningen werden er in het kader van de Boomfeestdag 12 bomen geplant. Samen met de scholen Tarthorst en Pantarijn Pro werden de bomen in het bijzijn van wethouder Maud Hulshof (D66) geplant in grasveld aan de Opal/Lombardi. Daarna op dezelfde locatie een boom voor oud-burgemeester Van Rumund.

Boomfeestdag met scholen

Na de les op de Tarthorst over bodemdiertjes door Maartje Langeslag van IVN Het Groene Wiel kwamen de kinderen van school naar de plantlocatie. Daar wilde wethouder van de kinderen weten waarom bodemdieren zo belangrijk zijn. Op aanwijzing van Sander van Manen van Vaarkamp werden de bomen geplant.

De kinderen zochten naar bodemdiertje en een ervan - een worm die de kinderen ‘Dennis’ noemden - kreeg symbolisch de vrijheid terug van de wethouder. Met behulp van collega's Sander, Jeroen en Sven en Harold Zeldenrust van Gemeente Wageningen werd met de kinderen de grond rond de bomen aangeplante bomen weer aangevuld.

Boom voor oud-burgemeester

De laatste boom is geplant met oud-burgemeester Van Rumund samen met Erik-Jan Bijleveld, fractievoorzitter van Groenlinks in Wageningen. De notenboom is hem aangeboden ter ere van hem als oud-burgemeester van de Gemeente Wageningen.

Lees ook het verslag op wageningenduurzaam.nl