Halfverharding van een parkeerplaats, weg, wandelpad, fietspad of berm vraagt om professionele aandacht. Aandacht voor een vakkundige aanleg en secuur onderhoud, voor een blijvend mooi resultaat.

Vaarkamp geeft uw terrein die aandacht. Of het nu om een natuurrijke of stedelijke omgeving gaat. Met de juiste materialen op de juiste plaats. En altijd door ervaren vakmensen met de benodigde expertise. Zo nemen wij u alle zorgen uit handen.

Meer over Vaarkamp

Aanleg halfverharding

Vakkundige aanleg is van groot belang voor een duurzame halfverharding. Het is meer dan een kwestie van eenmalig opknappen of verstevigen: het effect moet lang merkbaar blijven, zeker wanneer het om veelgebruikte paden zoals wandel- of fietsroutes gaat. Wij vertalen uw wensen naar een zichtbaar en blijvend verbeterd resultaat.

Natuurlijke halfverharding

Een halfverharding die wij veel toepassen is Schots granietgruis. Het grote voordeel hiervan is dat het een natuurproduct is dat een natuurlijke uitstraling aan het terrein geeft. De kleur is een combinatie van rood en grijs en het materiaal is kalkhoudend, waardoor er met water een zeer stabiele binding ontstaat.

Onze werkwijze verhoogt dit effect bovendien. Met onze aanpak realiseren wij een uitstraling die niet onnatuurlijk strak is, maar perfect past in een natuurlijke omgeving.

Dat maakt granietgruis een ideaal materiaal voor bijvoorbeeld halfverharding van fietspaden, wandelpaden, bermen en rolstoelpaden. Maar ook op wegen, parkeerplaatsen of terreinen zoals een jeu-de-boulesbaan misstaat het niet.

Natuurlijke halfverharding wandelpad

Echter zijn wij evengoed ervaren in de verwerking van elk ander type halfverharding. U kunt ook kiezen voor een ander materiaal, zoals een halfverharding van leemgrind, Grauwacke flachkorn en Achterhoeks padvast. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van de omgeving. Wij zetten het juiste materiaal op de juiste plaats in en kunnen u hierover uitstekend adviseren.

Of als u bijvoorbeeld juist wel strakkere lijnen wilt voor op een weg of parkeerplaats, dan is dat eveneens mogelijk. Ook bestrating behoort tot onze specialisaties.

In onze bedrijfsfilm ziet u de verwerking van de halfverharding Grauwacke flachkorn voorbij komen:

Onderhoud halfverharding

Om de veiligheid op bermen of wegen met halfverharding te garanderen, is goed onderhoud noodzakelijk. Gelukkig is het granietgruis waar wij veelal mee werken eenvoudig te onderhouden. Überhaupt is halfverharding een onderhoudsvriendelijke optie in vergelijking met een zandweg.

Onderhoud van halfverharding is iets wat de specialisten van Vaarkamp dan ook zonder problemen of veel overlast uitvoeren. Wij ontdoen de paden van gaten en profileren ze opnieuw. Indien nodig buigen wij ons over het onkruidbeheer. Ons materieel is ervoor geschikt, onze mensen ervaren.

Interesse in halfverhardingen?

Door de jaren heen hebben wij al diverse projecten op het gebied van halfverharding gerealiseerd. Bijvoorbeeld bij de kastelen Staverden, Doorwerth en Cannenburch, in het historische park rond Huize Hoevelaken of de paden bij Landgoed Broekhuizen.

Bekijk onze projecten voor een indruk van wat wij voor u kunnen betekenen en neem bij interesse contact op voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten.

Neem contact op