Pensionado neemt afscheid van ‘zijn’ klanten

Andries van Steenbergen -

Na ruim 36 jaar hebben we afscheid genomen van Lammert. Hij gaat met pensioen. Veel kennen de kraanmachinist die zijn werk bij Vaarkamp "elke dag weer met plezier" deed.

In al die jaren heeft hij een unieke positie verworven bij een aantal van ‘zijn’ klanten. De samenwerking was soms even nauw als met zijn echte collega’s.

Zo heeft hij voor het Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) jarenlang de ‘Groene Bedstee’ op landgoed Mariëndaal geknipt. Een beukenhaag met grote historische waarde. Zijn kennis van de natuurterreinen van het GLK brachten hem door heel Gelderland.

Die kennis van het terrein kwam ook goed van pas in het 10.500 hectare grote Kroondomein Het Loo. Ook hier heeft hij veel werk mogen verrichten. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon.

Als afscheid wilde hij graag in een keer afscheid kunnen nemen van de mensen waarmee hij soms jarenlang samenwerkte. Op landgoed Staverden (van het GLK) is er een afscheidsreceptie georganiseerd. Uiteraard kon zijn kraan daarbij niet ontbreken.