Sloop werkplaats

Gert Jacobs -

Vanaf de verhuizing in 2011 heeft Vaarkamp altijd twee werkplaatsen op het terrein gehad voor het onderhouden van machines. Geen ideale situatie. De twee locaties worden nu samengevoegd tot een grotere en efficiënte werkplaats.

Oud voor nieuw

In slechts twee weken tijd is de sloop uitgevoerd van de bestaande werkplaats om ruimte te maken voor nieuwbouw. De werkplaats stond in het verlengde van het kantoor. De tweede werkplaats op het middenterrein zal worden verhuurd aan Meggson.

Moderne werkplaats

De monteurs beschikken straks over een moderne, goed uitgeruste werkplaats en al het onderhoud en reparaties vinden dan in dezelfde ruimte plaats. Deze is goed geïsoleerd, geluiddempend en voorzien van vloerverwarming. De inrichting is volledig uitgerust met onder andere een nieuwe magazijninrichting, een bovenloopkraan, een verdiepte brug met voldoende draagkracht en nieuwe toevoerleidingen voor olie.

Magazijn, olieruimte en wasplaats zijn ook in dit gebouw ondergebracht.

Voordelen voor de klant

Het sneller en efficiënter werken zal ook voordelen opleveren voor de klant. Onderhoud zal sneller uitgevoerd kunnen worden en reparaties snel verholpen. Minder stilstand van machines betekent dan ook een beter verloop van het werk.

Oplevering

Voor het zover is zal eerst de nieuwe werkplaats klaar moeten zijn. De nieuwbouw is begin juli gestart met de funderingen, de volledige nieuwbouw en inrichting zal volgens planning begin november klaar zijn.